Mások intő példája

Nem is annyira régen vettem át egy nagyvállalat vezetésének feladatait. Azt gondolja az ember, hogy huszonöt év szakmai tapasztalat és jártasság után már nem igazán lehet az ember számára újat mondani vagy tanítani, de én ezt most teljesen megcáfolom. Huszonöt éve léptem ki a munkaerő piacra. Szinte hat év után már vezető pozícióban találtam magam és ez egyre csak felfelé ívelt. Egyre több és több ember munkájának igazgatásáért és beszámoltatásáért lettem felelős. Az utolsó öt évben már a vezérigazgató helyettesi pozíció volt az enyém, ami szinte néha több is, mint a vezérigazgatói szék, ezt titkon mindenki tudja, csak nem mondja ki.

Egy részről tehát valóban igaz, hogy újat ilyen téren nem tudott adni az élet, sőt, kicsit kevesebb teher nyomta a vállamat, mert itt már valóban a döntésekért voltam felelős, és jóval csökkent a valódi, két kézzel készítendő feladatok száma. Számtalan tárgyalás és találkozó, stratégiai és operatív tervezési feladatok és gondolkodásra szánt munkaórák kezdték jellemezni az életemet. Ezt egyrészt nagyon szerettem, másrészt pedig éreztem a súlyát is. Minden pici és nagy hiba vagy mulasztás már az én vállamat nyomta közvetlenül.

Hamar ki is bukott egy rejtett ketyegő bomba a vállalat életében. Termelő vállalatként volt négy termelő részlegünk és két nagyobb, valamint egy kisebb raktárunk. Tűzvédelmi feladatainkat maximális szinten elláttuk, de azt mondhatom, hogy ez arra volt jó, hogy a jogszabályi kötelezettségeknek eleget tettünk. Hamar szemmel láthatóvá vált azonban, hogy ide többre van szükség. Az egyik legnagyobb versenytársunk ugyanis ebbe a hibába esett, és bár minden jogszabálynak megfelelően működött náluk is a tűzvédelem területén, egy raktártűzben akkora kár érte a vállalatot, hogy már nem tudta tovább folytatni a működését. Mondhatnánk, hogy ez számunkra jó hír, mert a legnagyobb versenytárs eltűnt a piacról, de ez koránt sem volt így. Hatalmas megrázkódtatásként éltük meg, és másnap már kerestük azt a professzionális céget, aki maximális szakmaisággal segít összerakni számunkra egy jól működő és valódi védelmet nyújtó rendszert.

Szólj hozzá!