Lássunk is, ne csak nézzünk, avagy tartsuk szem előtt a szabályokat

Sokan nem gondolnak arra, milyen veszélyek leselkedhetnek ránk a munkahelyünkön. Kardinális igény, hogy ha bemegyünk az állásunkba, akkor biztonságosan végezhessük el az adott feladatunkat. A munkavédelem feladata az, hogy a vezetőség képes legyen megteremteni a veszélytelen munkakörülményeket, azaz hogy az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeket biztosítson a dolgozóinak, ez a munkáltató feladata, a kockázatértékelés és ellenőrzés során ezekre a tényezőkre szükséges kiemelt figyelmet fordítania.

Nem csak azért, mert ha nem körültekintően, felelősen kezeli ezt a kérdést, akkor személyi sérülés, baleset, legrosszabb esetben haláleset is bekövetkezhet, hanem vaskos büntetésre is számíthat. Kiemelkedő jelentősége van annak, hogy rendszeres oktatásban részesítse a dolgozókat, illetve álljanak rendelkezése a munkakör függvényében szükséges védőfelszerelések, és ki legyenek képezve az emberek arra, hogy azokat szakszerűen, megfelelően is tudják használni. Szerencsére számos, a témával kapcsolatos, hasznos tanácsot kaphatunk a www.activesafety.hu oldalon, ahol szakszerű, érthető formában magyarázzák el, hogy mi a kötelessége a munkáltatónak, illetve ezzel párhuzamosan a munkavállalónak.

Legyen szó kockázatkezelésről, építkezések munkavédelméről, vagy akár munkavédelmi oktatásról, gépek üzembe helyezéséről, vagy a kisvállalkozások munkavédelméről, professzionális, szakavatott tanácsokkal látnak el bennünket, hogy mindenre felkészüljünk, akár munkavállalói, akár vezetői szempontból. Megfelelő képesítéssel, és több éves tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy bizalommal fordulhassunk hozzájuk.

Szólj hozzá!