A kislányom kérése

A gyerekek teljesen felfordítják az életünket amikor megérkeznek hozzánk. Természetesen konkrét gondolatokkal rendelkezünk már előre, hogy hogyan fogjuk őket nevelni, mit engedünk meg nekik, mit fogunk tiltani, és hogy ők milyen szituációban hogyan fognak viselkedni velük vagy másokkal szemben. Ezek mondanom sem kell, hogy ahogy elkezd nőni a gyerek romjaira esnek szét. Egyrészt azért, mert a gyerek személyisége nem olyan lesz, mint amit mi megálmodtunk vagy kitaláltunk, hanem amilyennel megáldotta a sors. Ennek tükrében vannak olyan dolgok amik abszolút nem fogják érdekelni, hiába dolgoztunk ki rá konkrét stratégiát, és lesznek olyanok amik mániájává válnak, hiába nem is gondoltunk rá sosem.

Az én kislányom például nagyon fél mindentől. Attól hogy összetörik a tévé vagy az autónk, hogy ő elesik és összetöri magát, hogy ha leesik a virág akkor összetörik és éppen virágzik, egészen egyszerűen mindent védene. Amióta megtudta, hogy a telefonokon van üvegfólia, megkérdezte, hogy többet is rá lehetne-e rakni, és jobban védene -e. Hihetetlen, fogalmunk sincs, honnan láthatta vagy hallgatta vagy örökölhette ezt, egészen egyszerűen csak igényli hogy minden védve legyen legalább egy tokkal.

Nemrég például ipad tok vételre volt szükség, mert bár hiába csak otthon használjuk a készüléket és nem visszük sehova, ezért nem is volt tokban sosem, most venni kellett egyet, mert meglátta hogy van olyan, és hihetetlen hogy nem gondolunk rá, hogy ha leesik a kanapéról vagy ő leejti, akkor össze fog törti az ipad. Éppen ezért már rendeltük is az ipadtokok.hu oldaláról a gyönyörűszép tokot, amit kiválasztott. Lehetséges, hogy ez is hozzájárul azért ezekhez a kérésekhez, hogy minden, amit kiválaszt hihetetlen színes, szép és egyedi, mint ez a tok is. Remélem lassan már minden tokban lesz otthon és megszűnik ez a folytonos téma. Kicsit már inkább foglalkozhatna a babáival. Jobban járna az egész család azt hiszem.

Szólj hozzá!