Nagyobb nehézség, mint az ember gondolná

Párom nagy álma gyerek kora óta, hogy egy kisebb étteremben szakácsként dolgozhasson. Nemrégiben bele is kezdett ennek megvalósításába. Elment egy nem olcsó, jó nevű iskolába, megszerezte a szükséges papírokat és bizonyítványokat, és már csak a záróvizsga volt számára hátra ahhoz, hogy életének nagy álmát elkezdhesse megvalósítani, és szakácsként el tudjon kezdeni dolgozni.

Én szerettem volna ennek apropójából valami igazán különleges dologgal meglepni. Tudom jól hogy nagy dolog ez egy ember életében. Nem mindenki mondhatja el sajnos, hogy elég erő, bátorság és kitartás volt benne ahhoz, hogy gyerekként dédelgetett álmát sikerre vigye. Nehézségek, és hosszú hosszú évek előkészítő munkálatai kellettek ahhoz, hogy ezt véghez tudja vinni és rettenetesen büszke vagyok emiatt rá. Szerettem volna valami olyannal meglepni, ami mindezt tükrözi, és hordhatja is a konyhában.

Elkezdtem munkaruha boltokban keresgélni. Szerettem volna számára vásárolni egy különleges, akár egyedi séfkabátot. Nem tudtam még én sem pontosan mitől tudom egyedivé varázsolni, de bíztam benne, majd segítenek az ötletelésben. Csalódottan tapasztaltam, hogy mindamellett, hogy tömegcikknek számító kabátokat találtam minden boltban, nem igazán volt szándékukban sem az eladóknak segítségemre lenni abban, hogyan tudnám ezt tényleg egyedivé és különlegessé varázsolni párom számára. Már teljes elkeseredésemben az interneten kezdtem egyedi séfkabátok képeit nézegetni, azt gondoltam, akkor varratni fogok valamit számára.

Ekkor találtam rá arra az oldalra, ahol nem pusztán különleges munkaruha termékeket találtam, de felvettem az ott dolgozókkal a kapcsolatot, és hirtelen minden kétségem el is szállt. Tudtam, hogy ezen a helyen segíteni fognak nekem, és így is lett.

Kiválasztottam a séfkabátot, és megrendeltem egy egyedi szöveget rá, nem csak névvel, hanem egy nagyon pici, ám szépen olvasható, egysoros idézettel, mely a kapcsoltunk elejétől velünk van és mondogatjuk egymásnak. Kibontva az ajándékot könnyek szöktek a szemébe, amelyért igazán hálás vagyok a kis csapatnak és biztos, hogy nem utoljára rendeltem tőlük terméket.

Szólj hozzá!