Megegyezés alapján

Az ember életében elég kevés olyan ember van, aki hosszú-hosszú időn keresztül végig kíséri. Átalában jönnek-mennek barátok is az életünkben, és ezt sokszor nagyon nehezen is viseljük. Én legalábbis régebben nagyon nehezen tudtam túllépni azon, ha valaki közel került hozzám, és akár még minden feszültség nélkül, bonyodalommentesen is, de kisétált egyszer csak az életemből. Nehéz érzéseket és hosszú-hosszú gondolkodós estéket eredményezett, hogy vajon mit csinálok rosszul vagy mit rontok el. Aztán persze rá kellett jönnöm, hogy nagy valószínűséggel semmit, csak az emberek élete változik, máshogy alakulnak dolgok, elköltöznek, családot alapítanak, új emberek lépnek be az életébe, új munkahelye lesz és még sorolhatnám, ezért távolabb kerülünk egymástól. Meg kellett tanulnom ezeket az embereket megtartani a szívemben, de távolabb engedni, és örülni azoknak, akik valódi, örökké tartó barátsággal adományoznak meg, nem beszélve arról, hogy megbecsülöm őket.

Nincsenek sokan, körülbelül három embert tudnék felsorolni, de ma már azt gondolom, hogy ez nem is baj, és valahol így van rendjén. Ezek az emberek nagyon különlegesek nekem, bármikor számíthatok rájuk, és nem is vágyok többre. Nem beszélve arról, hogy tényleg mindig fel tudjuk villanyozni egymás életét. Az egyik barátnőmmel például az ajándékozás jelent közös fejtörést mindig, ezért kötöttünk egy különleges egyezséget. Nem vehetünk egymásnak ajándékot, csak meghatározott érték alatt, és ha nyáron jön valami ötlet, amit karácsonyra adnánk, akkor azt karácsonyra cetlivel ellátva karácsonyi ajándéknak számít. Tudom, hogy ez furcsán hangzik, de mi imádjuk. Hatalmasakat szoktunk nevetni egy-egy ajándék közben, és tényleg nem az érték a fontos ilyenkor, hanem hogy eszünkbe jutott a másik, gondoltunk rá és így tovább. Persze egy évben így körülbelül négy-öt karácsonyi ajándékot adok is és kapok is de ez pont így jó.

Nemrég például szembe jött velem egy teljesen új magyar találmány, ami biztos vagyok benne, hogy azóta már minden nő kedvence, hiszen nem más, mint magassarkú cipő sarokvédő. Én se igazán tudtam először, mikor szembe jött velem, hogy ez mi lehet, de amikor elolvastam tudtam, hogy ebből mindkettőnknek szüksége van egyre. Nem is lőttem mellé, a barátnőm nem csak nagyot nevetett a szeptemberi karácsonyi ajándékán, de nagyon örült is, mert tényleg szuper ez a találmány, és azóta bármilyen cipőben tud vezetni.

Szólj hozzá!