Dolgok, amiket a nagy rohanásban nem tartunk fontosnak, pedig azok

Valószínűleg azóta rohanunk végig az életünkön úgy, mintha meg sem történt volna az egész, amióta egyre pontosabban meg tudjuk határozni az idő múlását. A modern technológiai forradalom kellős közepén az újabb és újabb eszközök és megoldások születnek azzal a céllal, hogy az időnket megspórolják nekünk és mi hasznos dolgokra fordíthassuk azt. Ez a küldetés általában sikertelen, pedig a körülmények és a lehetőségek adottak. Ha túl sok az idő, hát majd többet dolgozunk!

Ez idő alatt pedig elfeledkezünk a legfontosabb dolgokról az életben: barátok, család, szeretet és feltöltődés olyan tevékenységek segítségével, amivel nem a keresetünk, hanem a boldogságszintünk emelkedik. Azon kívül, hogy az ember társas lény és szüksége van maga körül olyan emberekre, akikkel jól érzi magát, nagy szüksége van a manapság igazán divatos “énidő”-re, amiről hiába zengenek ódákat, mégsem gyakorolják elegen és eleget. Ennek az időnek a lényege az, hogy megunkkal foglalkozzunk, kívül, belül, rendezgessük a gondolatainkat, ápoljuk a testünket, lelkünket valamilyen módon.

A lehetőségek tárháza igencsak széles: leülhetünk olvasni (szigorúan nem a telefonunkat!), elmehetünk kocogni, úszni, vagy csak kiülhetünk a Dunapartra, de a kozmetikában eltöltött idő is “énidő”-nek számít, legyen szó műkörömépítésről, pedikűrről vagy testkezelésről. Ha szeretnük a konyhában tüsténtkedni, akkor a kedvenc ételünk elkészítése is kellemes kikapcsolódás. A lényeg, ami összefogja a fenti elfoglaltságokat, hogy abból a célból történnek, hogy jól érezzük magunkat.

Tehát semmilyen anyagi érdek, vagy más egyéb nyomás nem terhel minket ilyenkor, hanem a vágyaink, igényeink vezérelnek minket, magunkra tudunk figyelni, élvezzük az életet.

Szólj hozzá!