Az édesanyám meglepetése

Nem olyan régen arról panaszkodtam az édesanyámnak, hogy le kell cseréljem a mac gépemet, mert már munkában nem igazán tudom jól használni. Programozó vagyok egy cégnél és nagyon sokat használom a gépet. Most pedig már észrevettem, hogy lassú és nem tudja teljesen tökéletesen kiszolgálni a munkám támasztotta igényeket. És ez sajnos időben nap, mint nap nagyon megmutatkozik. Összességében biztosan komoly órákat vesztek sokszor azzal, hogy lassabb, mint amilyennek kellene lennie. Megnézettem az IT kollégával, de sajnos ő is azt javasolta, hogy cseréljem le, de mindenképp adjam oda valakinek, mert ez egy nagyon jó állapotban lévő, gyönyörűen karbantartott és teljesen karcmentes gép.

Hát igen, de kinek? Én értékesíteni magánszemélyként magánszemély számára nem szeretném, mert nagyon nincs időm arra, hogy üzenetekre válaszolgassak és magyarázzam a paramétereket, aztán pedig találkozókat szervezgessek. Éppen ezért nagyon rossz érzésem van ezzel kapcsolatban, mert nem szeretném a szekrényre feltenni a gépet, és ott porosodni hagyni, más viszont még a családban sem használ egyáltalán apple terméket rajtam kívül.

Az édesanyám azonban a kezébe vette a dolgokat, és megelpett az almabazar.hu oldal kínálatával, ami nem volt már, mint használt iphone felvásárlás. Jót nevettünk a dolgon, mert összekeverte a két eszközt, és már kezdtem megörülni, hogy megtalálta a megoldást, amikor megláttam az oldalon, hogy mac gépekre is vonatkozik az ajánlat. Elgondolkodtam immáron azon, hogy az iphonom és a mac gépem is lecserélem, mert hát ha mindkettő jó helyre kerül és új gazdája lesz, akkor nekem programozóként maximálisan megéri. Az anyukám tehát öntudatlan is egy zseni és nagyon szeretem is érte.

Szólj hozzá!